miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Tânăr român decedat în străinătate la numai 22 de ani. Era unicul copil al părinților săi

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - marți, 9 februarie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Un tânăr român în vârstă de 22 de ani, originar din Huși, județul Vaslui, a fost găsit fără viață de colegii cu care locuia într-un cămin studențesc, la Universitatea din Horsens, Danemarca. Răzvan Ionuț Pădineanu era unicul fiu al părinților săi și a decedat din cauza unei afecțiuni cardiace. „Părinții îl iubeau ca pe ochii din cap, vă dați seama. Singurul lor copil! E sfâșietor. Nu există cuvinte, nu există nimic ce ar putea explica așa ceva. Doamne ferește la fiecare, de asemenea durere”, au spus apropiații familiei citați de publicația Vremea Nouă.

Răzvan Ionuţ Padineanu a plecat în Danemarca, la studii, după ce a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Anastasie Panu”, iar mai apoi Colegiul Național „Cuza Vodă” din orașul natal. În prezent își continua studiile la o facultate cu profil IT din regiunea Horsens în căminul „Kamtjatka”, unde a fost găsit fără viață după ce pentru mai mult timp nu răspundea la telefon. Cauza decesului se pare că ar fi o afecțiune cardiacă.

Pentru aducerea în țară a trupului neînsuflețit s-au mobilizat mai multe persoane, români stabiliți în Danemarca, iar solidaritatea a fost una remarcabilă. În doar 5 ore s-au strâns banii necesari pentru toate operațiunile necesare ca tânărului decedat să se întoarcă acasă pentru a fi înmormântat creștinește.

„Un copil ca un înger. Nu bea, nu fuma, învăța bine, se purta frumos cu toată lumea. Era cea mai mare bucurie a părinților! E nedrept. Dumnezeu să îl aibă mereu în pază”, este unul dintre zecile de mesaje de condoleanțe transmise familiei.

DISTRIBUIE