fbpx
sâmbătă, 28 mai 2022
Informația fără granițe


Tânăr român extrădat și judecat în Marea Britanie pentru o faptă comisă în urmă cu patru ani jumătate

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 26 ianuarie 2022 Etichete: , , ,

Gelu Stroe, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 29 de ani, a fost extrădat din două țări diferite și adus în fața justiției britanice pentru infracțiuni comise în afara României natale. Acesta a fugit din Marea Britanie acum patru ani, în încercarea de a scăpa de urmărirea penală pentru agresarea a trei tineri, în Scarborough (North Yorkshire), în mai 2017.

Stroe este a doua persoană adusă în Marea Britanie, care a fost condamnată pentru un incident petrecut acum patru ani, în care trei tineri au fost răniți, potrivit Tribunalului York Crown, informează York Press. Alexandru Nica, alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, a fost închis în septembrie anul trecut pentru un an, după ce a recunoscut trei acuzații de vătămare corporală.

Procurorul Richard Holland a spus că cei doi, Stroe și Nica, au lovit trei tineri cu pumnii și picioarele, lăsându-l pe unul inconștient și rănindu-i pe toți trei. În fața poliției, cele trei victime au susținut că Stroe și Nica au lansat un atac neprovocat și brusc asupra lor.

- Continuarea articolului după publicitate -

După vizionarea incidentului pe camerele de supraveghere și a felului în care cei trei s-au comportat înainte de atac, judecătorul Simon Hickey nu a fost de acord și a precizat: „Există o mare provocare din partea acestor trei victime”.

El i-a spus lui Stroe: „Cu toate acestea, se vede că ai trecut cu mult dincolo de ceea ce ar putea fi acceptat ca autoapărare legală”.

Procurorul Holland a precizat faptul că Stroe și Nica au spus poliției că cei trei i-au insultat rasial, în timp ce vorbeau cu două femei.

Stroe a pledat vinovat la trei acuzații de vătămare corporală. El a negat acuzația de neprezentare la tribunal în urmă cu patru ani, dar a fost condamnat. A fost trimis în închisoare pentru 13 luni și jumătate.

Pentru el, avocatul apărării, Kevin Blount, a spus că atunci când era la sfârșitul adolescenței, a fost implicat într-o serie de „furturi importante” în Spania și a părăsit acea țară.

După ce a părăsit Marea Britanie, în 2017 a ajuns în România. De acolo a fost extrădat în Spania și condamnat la doi ani de închisoare.

După eliberare, s-a întors din nou în România și s-a pregătit pentru a fi artist de tatuaje.

„S-a mutat în Olanda pentru un nou început și lucra ca artist de tatuaje când a fost arestat și adus înapoi în această țară (Marea Britanie -n.r.). Este o persoană foarte diferită de persoana care a fost în 2017. A crescut și vrea să facă lucrurile foarte diferit”, a declarat avocatul Blount.

Procurorul Holland a amintit că cele trei victime au fost la clubul de noapte „Quids Inn” de pe strada St Nicholas din Scarborough, pe 27 mai 2017, și se întorceau acasă la ora 4 dimineața. Pe aceeași stradă, i-au întâlnit pe Nica și Stroe, care discutau cu două femei.

Judecătorul Hickey a spus că cei trei au fost agresivi verbal față de români, inclusiv arătându-le degetul mijlociu, iar unul dintre ei a intrat în spațiul personal al lui Stroe. Magistratul a menționat că și-a bazat evaluarea pe limbajul corpului și pe acțiunile din înregistrarea video, deoarece camerele de supraveghere nu aveau înregistrări audio.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi