vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Transporta români în Germania cu microbuzul supraaglomerat și fără autorizație. Amendat cu 1.600 de euro

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 28 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Polițiștii germani au amendat un șofer român, sâmbătă, 26 septembrie 2020, cu suma de 1.600 de euro după ce a fost prins că transporta persoane fără a avea o autorizație pentru această activitate. Mai mult, numărul pasagerilor prezenți în microbuzul folosit pentru transport era mai mare decât scaunele disponibile, iar greutatea complexivă a autovehiculului depășea limita legală.

Potrivit publicației locale Passauer Neue Presse, o patrulă de poliție a oprit microbuzul pe autostrada A94 în seara zilei de sâmbătă în dreptul localității Mühldorf am Inn, în timp ce se deplasa spre Passau. Când au deschis portierele microbuzului, polițiștii au constatat imediat că în autovehicul se aflau mai multe persoane decât locuri disponibile.

- Continuarea după publicitate -

Pasagerii au declarat apoi în fața agenților de poliție că au plătit pentru a ajunge din România în Germania cu acel microbuz. Cu toate acestea, bărbatul care conducea mașina, un cetățean român în vârstă de 45 de ani, nu a putut demonstra că deține o licență pentru transport de persoane. În plus, polițiștii au mai constatat și că microbuzul era supraîncărcat, lucru verificat ulterior și prin cântărirea autovehiculului a cărui greutate depășea considerabil limita legală, mai precizează sursa citată.

Iar dacă toate aceste încălcări nu erau de ajuns, în uma unei percheziții detaliate a microbuzului polițiștii germani au găsit și un cuțit cu lama de 9 centimetri în inteior, care se pare că aparținea șoferului. La finalizarea investigațiilor, cuțitul a fost confiscat, iar șoferul român a primit o amendă în valoare de 1.600 de euro, autoritățile germane interzicându-i să mai continue călătoria.