marți, 31 ianuarie 2023
Informația fără granițe


UK: 20 de români cazați într-o casă cu numai 3 dormitoare. Proprietara amendată cu mii de lire sterline

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 19 mai 2021 Etichete: , , , , ,

O femeie britanică a fost amendată cu mii de lire sterline după ce autoritățile locale din comitatul Wiltshire, în Anglia, au constatat că aceasta cazase, contra cost, 20 de persoane în casa ei situată pe Hawthorn Close, în Salisbury.

Potrivit publicației Swindon Advertiser, Siddika Begum, în vârstă de 29 de ani și care lucrează ca educatoare la grădiniță, este acuzată de închiriere multiplă în mod ilegal (HMO – House in Multiple Occupation în legea din Anglia, activitate în regim hotelier pentru care este necesară o autorizație).

Procurorul Andrew Kamosa, care a formulat acuzațiile, a declarat recent în tribunal, în cadrul procesului împotriva femeii, că până la 20 de persoane locuiau în casa deținută de Begum.

Kamosa a declarat și că este posibil ca persoanele care locuiau în acea casă, printre care și minori, dormeau în aceleași paturi prin rotație.

„Este vorba de români care lucrau în schimburi și împărțeau aceleași paturi – bărbați, femei și copii. Mai mult decât atât, trăiau în condiții destul de mizerabile”, a spus procurorul vineri, 14 mai 2021, în fața judecătorului.

„Polițiștii au fost acolo în mai multe ocazii și au observat numărul mare de oameni care trăiau pe acea proprietate”, a mai adăugat procurorul.

Potrivit celor relatate la proces de Kamosa, la un moment dat au fost înregistrate 147 de amenzi pentru parcare la acea adresă.

Anchetatorii spun, de asemenea, că proprietara a mințit autoritățile locale cu privire la numărul de persoane care sunt cazate în casa ei, susținând că numai ea și alți doi prieteni stau acolo.

Având în vedere că Begum nu a înregistrat proprietatea ca fiind închiriată de mai multe persoane și nu a obținut autorizațiile de funcționare, care atestă conformitatea instalației electrice și a riscului de incendiu, judecătorul a decis să o sancționeze sever pentru această practică de închiriere ilegală.

Astfel, tânăra britanică a fost amendată cu suma de 3 014 lire sterline și a fost obligată la plata a 1 223 de sterline constând în diferite costuri, plus 170 de sterline pentru exploatare.

Judecătorul Jonathan Furlonger a declarat că „încălcările au fost agravate de faptul că această situație dura de mult timp, numeroasele încălcări și deranjul provocat celorlalți rezidenți de pe Hawthorn Close.”