duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


Român desemnat în Finlanda „Antreprenorul străin al anului 2020”. El a recunoscut că în trecut s-a lovit de prejudecăți din cauza naționalității

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - sâmbătă, 12 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Un român stabilit în Finlanda a fost desemnat cel mai de succes antreprenor străin din această țară în anul 2020. Ioan Canta, originar din România și proprietarul companiei BNA Flonel, a fost ales drept câștigător al concursului Antreprenorul străin al anului 2020, în cadrul evenimentului Business Unplugged, transmis în direct online și găzduit de Federația Antreprenorilor din Finlanda (Suomen Yrittäjät).

Potrivit organizatorilor, juriul concursului a fost deosebit de impresionat de munca asiduă depusă de Ioan Canta de-a lungul mai multor ani pentru dezvoltarea companiei sale. BNA Flonel a început ca o afacere modestă, oferind servicii de curățenie pentru locuințe, apoi serviciile s-au extins și pentru curățenia în birouri, precum și după lucrări de construcții.

Înregistrată în 2013, firma românului nostru a crescut constant și a funcționat în condiții de profitabilitate. Astăzi are 45 de angajați și o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro.

Ioan Canta a povestit că în trecut „s-a lovit de prejudecăți” din cauza faptului că este român. Din această cauză, susține că a trebuit să muncească de două ori mai mult pentru a-și dezvolta afacerea și a câștiga încrederea clienților săi.

Juriul concursului a considerat că povestea, atitudinea, strategia de afaceri și responsabilitatea socială de care a dat dovadă omul de afaceri român, care a primit un premiu în valoare de 5.000 de euro, meritau să fie recunoscute prin acordarea titlului de „Antreprenorul străin al anului”.

Evenimentul de acordare a titlului de „Antreprenorul străin al anului 2020” a fost transmis online și a fost găzduit de Aicha Manai, director de rețea la Suomen Yrittäjät. În cadrul evenimentului, participanții au discutat despre numeroasele probleme care însoțesc procesul de înființare și dezvoltare al unei afaceri, precum și despre dificultățile suplimentare cu care se confruntă străinii. Când Aicha Manai i-a întrebat pe cei patru finaliști care este secretul succesului antreprenorial, câștigătorul din acest an a spus „este foarte important să știm ce își dorește clientul și să fim prezenți ca lider”.

Românul Ioan Canta a dat și câteva sfaturi pentru cei care intenționează acum să înceapă o afacere: „Munciți din greu și credeți în visele voastre”.

În video de mai jos, omul de afaceri român alături de ceilalți finaliști. Intervenția sa poate fi urmărită începând cu minutul 42:05.

Trimite acest articol și prietenilor tăi