sâmbătă, 27 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un român a muncit în Italia și Spania 15 ani, apoi s-a întors în țară pentru a duce mai departe afacerea tatălui său

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - joi, 21 martie 2024 Etichete: , , , , , ,

În inima orașului Câmpina, tradiția întâlnește inovația în atelierul Omu Design, condus de Ionuţ Apetre, un antreprenor care creează obiecte unicat de mobilă. S-a născut şi a crescut într-o familie de tâmplari, o meserie ajunsă în familia sa deja la a treia generație, relatează Business Magazin.

După ce a petrecut aproape 15 ani lucrând în fabrici de mobilă din lemn masiv din Italia și Spania, Ionuţ Apetre s-a întors acasă, preluând și transformând businessul tatălui său, specializat inițial în producția de uși și ferestre.

„Microbul de antreprenor rămâne şi asta ştiu să fac. M-am întors acum câţiva ani. Tatăl meu, din păcate, a decedat, iar eu am preluat businessul. Noi funcţionăm sub numele de Omu Design din 2018, dar atelierul de tâmplărie al tatălui meu este din 2019, locaţie pe care am preluat-o eu”, a spus antreprenorul.

Sub noua marcă Omu Design, atelierul condus de Ionuț Apetre produce mobilă la comandă și piese unicat din lemn masiv, îmbinând meșteșugul tradițional cu designul modern.

Acest parcurs nu a fost lipsit de provocări. Inițial, a fost necesară o investiție semnificativă pentru retehnologizarea atelierului, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, din cauza echipamentelor învechite moștenite.

În plus, antreprenoriatul a venit cu particularitățile sale, în special în ceea ce privește diferențele dintre piața locală de mobilă și cea din Italia sau Spania, unde există o preferință mai mare pentru mobilierul din lemn masiv.

Atelierul din Câmpina se bucură de succes, atrăgând clienți nu doar din oraș, ci și din București, grație calității și autenticității produselor sale.

Jumătate din comenzi provin de la afaceri mici, cum ar fi restaurante și pensiuni, iar restul de la clienți individuali interesați de amenajări personalizate pentru locuințele lor.

Ionuţ Apetre și soția sa, împreună cu o echipă de patru angajați, lucrează asiduu pentru a răspunde acestor cereri, însă antreprenorul se confruntă cu dificultatea de a atrage tineri pasionați de meserie.

Veniturile atelierului ajung la aproximativ 150.000 de euro anual și sunt pe o pantă ascendentă. Cu toate acestea, Ionuţ își dorește să extindă afacerea, inclusiv prin modernizarea spațiului de lucru și o prezență online mai puternică, pentru a atrage și mai mulți clienți.

În ciuda provocărilor, pasiunea pentru lemn și dorința de a duce mai departe tradiția familiei Apetre continuă să fie sursa de inspirație și motivație pentru antreprenorul din Câmpina.

DISTRIBUIE