luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român a omorât în Spania un sacristan la ușa unei biserici. Bărbatul i-a reproșat că nu purta mască

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 28 februarie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 33 de ani a omorât vineri, 26 februarie, la Alcalá la Real (Jaén), un sacristan care ieșea dintr-o biserică, înjunghiindu-l cu un cuțit, scrie El Pais. Românul a fost arestat două ore mai târziu, cu urme de sânge pe haine și în timpul interogatoriului a recunoscut că este responsabil pentru moartea lui Francisco Zúñiga, în vârstă de 52 de ani.

Francisco Zúñiga era sacristanul bisericii Consolación din Alcalá la Real (persoană care are în grija sa sacristia, în care se păstrează obiectele de cult și veșmintele preoțești). Vineri seară, în timp ce participa la slujbă, el a avut o discuție aprinsă cu cetățeanul român care obișnuia să cerșească la ușa bisericii. Zúñiga l-a mustrat pe agresor că dorea să intre în incinta bisericii fără mască. Furios, bărbatul român a așteptat ca sacristanul să iasă din biserică și l-a înjunghiat pe la spate cu un cuțit. Rănile, deosebit de grave, i-au cauzat moartea aproape instantaneu. Medicii sosiți la fața locului nu i-au mai putut salva viața.

- Continuarea după publicitate -

Datorită colaborării martorilor care au asistat la tragedie, Poliția Locală din Alcalá la Real a arestat două ore mai târziu principalul suspect care a mărturisit crima, după ce a încercat să se ascundă în casa unor conaționali care locuiesc în același oraș. Surse din anchetă au dezvăluit că bărbatul român a lucrat ca muncitor sezonier la cules de măsline și nu este la prima agresiune. El a comis fapte similare și în alte țări europene, precum și în orașul Adamuz, din Cordoba, în anul 2017.