fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Un român din Franța a fost la un pas de a ajunge la închisoare nevinovat după ce o femeie a mințit că a fost agresată sexual

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 29 decembrie 2020 Etichete: , , ,

Un bărbat român din Franța a fost la un pas de a ajunge la închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o după ce o tânără franțuzoaică din orașul Calais a mințit-o pe mama ei, dar și pe anchetatori, că a fost agresată sexual pe stradă. Din fericire, conaționalul nostru a fost găsit nevinovat, iar femeia franceză a fost trimisă în judecată și condamnată pentru fapta ei.

Potrivit publicației La Voix du Nord, totul s-a petrecut în seara zilei de 1 august 2018 când tânăra de origine franceză, care tocmai trecuse printr-o despărțire de iubitul ei, s-a întors acasă cu tricoul rupt și i-a spus mamei sale că fusese agresată sexual de un bărbat pe stradă. Mama ei n-a stat prea mult pe gânduri și a sunat la poliție, iar presupusa victimă le-a dat anchetatorilor semnalmentele unui bărbat pe care aceasta l-a văzut rătăcind prin cartier în acea seară.

În scurt timp, polițiștii francezi l-au arestat pe individ, fiind vorba de un cetățean român, care nega însă cu fermitate fapta de care era acuzat. Din fericire, tânăra franțuzoaică s-a prezentat a doua zi la secția de poliție pentru a mărturisi că a mințit în privința agresiunii suferite și că tricoul și l-a rupt ea însăși. Bărbatul român a fost astfel eliberat și a decis să nu depună plângere împotriva ei pentru acuzația falsă pe care i-a adus-o.

Procurorul care s-a ocupat de caz, în schimb, n-a fost atât de îngăduitor precum conaționalul nostru și a trimis-o în judecată pe femeie, iar zilele trecute aceasta a fost condamnată pentru fapta ei și obligată să urmeze un program comunitar de reabilitare pe cheltuiala sa. La proces, tânăra a declarat că a inventat această poveste doar pentru a primi atenție.

„Mă simt groaznic”, a spus ea, citată de ziarul regional.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi