luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Bebeluș român din Spania vindecat de COVID-19 iese din spital în aplauzele medicilor. Petru a luat virusul de la fratele său

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 11 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Ministerul Sănătății din România a publicat recent pe pagina oficială Facebook un video de la RTÉ News în care se poate vedea doi părinți cu un bebeluș în cărucior, aplaudați de personalul unui spital. În descriere aflăm că este vorba despre Petru, un copilaș român din Spania, vindecat de COVID-19.

Petru s-a născut perfect sănătos la un spital din Valencia, dar după nouă zile s-a întors în stare gravă la pediatrie. Copilul ar fi luat COVID de la fratele său mai mare, care era asimptomatic. După aproape două luni şi jumătate la ATI, Petru a învins coronavirusul şi a fost confirmat negativ spre satisfacţia întregului personal sanitar care l-a îngrijit în acest timp.

- Continuarea după publicitate -

„Petru, un bebeluș de origine română din Valencia, a părăsit ieri spitalul spaniol în aplauzele și lacrimile medicilor care l-au îngrijit două luni de COVID-19. Petru, familia sa și medicii care l-au îngrijit sunt adevărați luptători care ne dau speranță că vom învinge această pandemie. După naștere, Petru a fost adus acasă de părinți și a contractat COVID-19 de la fratele său, care era asimptomatic. La scurt timp, Petru a fost internat la terapie intensivă deoarece avea probleme grave cu respirația. Recuperarea lui Petru a fost lentă și pentru mult timp părinții l-au putut vedea doar prin apel video.”, se poate citi în postarea celor de la Ministerul Sănătății.