miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Doi români morți și patru răniți în Austria după ce un microbuz s-a izbit de un camion pe autostradă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 27 mai 2021 Etichete: , , , , , , ,

Doi cetățeni români, dintre care unul minor, au decedat în cursul nopții de miercuri spre joi, în urma unui tragic accident rutier petrecut pe autostrada A1 (Westautobahn) din Austria, în dreptul localității St. Georgen im Attergau din districtul Vöcklabruck, informează publicația locală Laumat.

Locul unde s-a petrecut accidentul. Foto: laumat.at

„Un cetățean român în vârstă de 38 de ani conducea un microbuz, la data de 27 mai 2021, în jurul orei 2:35, pe Westautobahn spre Salzburg. Alături de el călătoreau un bărbat de 41 de ani, unul de 38 de ani, unul de 17 ani, unul de 48 de ani și un altul de 49 de ani. În dreptul localității St. Georgen im Attergau, bărbatul de 38 de ani s-a izbit de un camion cu un dispozitiv de avertizare parcat pe banda din dreapta pentru a asigura un șantier”, relatează polițiștii austrieci.

În urma impactului puternic cu camionul, doi pasageri ai microbuzului cu români au murit la fața locului, iar ceilalți patru au rămas răniți.

Microbuzul implicat în accident. Foto: laumat.at

„Pasagerii de 17 și 49 de ani au suferit răni atât de grave încât au murit la locul accidentului. Ceilalți patru ocupanți ai mașinii au suferit răni de o gravitate diferită și au fost transportați la spitalul Salzkammergut Klinikum Vöcklabruck, după ce li s-a oferit primul ajutor”, au mai transmis autoritățile locale.

- Continuarea după publicitate -

Unul dintre pasageri rămăsese blocat între fiarele contorsionate ale microbuzului, mai scrie sursa citată, motiv pentru care a fost solicitată intervenția echipei de descarcerări a pompierilor.

Analizând direcția de mers a microbuzului, s-ar putea spune că acesta venea din România și se îndrepta spre Germania.

Westautobahn a fost închisă timp de aproximativ două ore în direcția Salzburg.

DISTRIBUIE