fbpx
luni, 23 mai 2022
Informația fără granițe


Andrada a murit într-un grav accident de muncă în Germania din neglijența unei femeii germane. Pedeapsa primită de inculpată

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 12 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Tragedia s-a petrecut pe data de 29 septembrie 2020, într-un parc de distracții din Potsdam, Germania, unde Andrada C., o tânără româncă de 29 de ani, a murit din cauza neglijenței soției angajatorului, iar iubitul ei, Grigore C. (30 de ani), a fost nevoit să privească neputincios cum se scurge viața din persoana pe care o considera iubirea vieții sale. Vineri, 9 octombrie 2020, instanța locală a pronunțat sentința împotriva inculpatei, o femeie germană pe nume Sandra H.

Andrada C., 29 de ani, decedată în parcul de distracții din Potsdam, Germania

Grigore, care după moartea iubitei lui s-a întors în orașul său natal din România, Reghin (județul Maramureș), a parcurs peste 1.000 de kilometri pentru a ajunge din nou în Germania și a fi prezent vineri la pronunțarea sentinței, scrie publicația germană Postdamer. Acesta a pornit cu mașina sa personală din țară în seara zilei de joi, iar la ora 9:00 din dimineața următoare se afla la Potsdam. Tânărul a mers apoi la tribunal pentru a afla ce pedeapsă va primi persoana considerată vinovată pentru moartea iubitei sale.

Sandra H. nu s-a prezentat la tribunal, însă, iar sentința a fost pronunțată în absența ei. Pe parcursul procesului, procurorul care s-a ocupat de caz a demonstrat că femeia germană a provocat decesul tinerei românce apăsând un buton care a pornit caruselul pe care se aflau Andrada și Grigore, care se ocupau cu verificarea barelor de siguranță. Aparatul a început să se învârtă cu forță și, deși Grigore a reușit să se țină cu putere de carusel pentru a nu fi aruncat jos, iubita lui nu a avut această forță fizică, iar trupul ei a fost izbit de pământ după circa 5 rotiri. Conaționala noastră a decedat pe loc, sub privirea îngrozită a iubitului ei, dar și cea a două copile care se aflau lângă locul unde tânăra de 29 de ani a căzut.

- Continuarea articolului după publicitate -
Locul unde Andrada și-a pierdut viața. Foto: PPN.de

Ancheta a scos apoi la iveală că Sandra H. nu s-a asigurat că nu se mai află nimeni pe carusel atunci când a apăsat acel buton și nu a auzit nici strigătele disperate ale lui Grigore care îi cerea să oprească mașinăria. Într-un final, fiul proprietarului a intervenit și a oprit caruselul, activând sistemul de urgență, dar pentru Andrada era mult prea târziu.

Procurorul șef Harald Feles a solicitat acordarea unei pedepse de 10 luni cu suspendare pentru inculpată , iar judecătorul Jens Nimz a aprobat cererea sa. Sandra H. are posibilitatea, însă, de a contesta această decizie la Curtea de Apel, în următoarele 14 zile, pentru a mai obține o șansă ca să scape de pedeapsă.

Grigore a fost însoțit în tribunal de niște prieteni români care muncesc în Germania. Unul dintre ei, care locuiește în Potsdam, a declarat pentru Potsdamer că prietenul lor s-a întors în România imediat după accident „și este complet distrus și acum”. Andrada era marea lui iubire și erau împreună de șase ani.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi