miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Andrada a murit într-un grav accident de muncă în Germania din neglijența unei femeii germane. Pedeapsa primită de inculpată

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 12 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Tragedia s-a petrecut pe data de 29 septembrie 2020, într-un parc de distracții din Potsdam, Germania, unde Andrada C., o tânără româncă de 29 de ani, a murit din cauza neglijenței soției angajatorului, iar iubitul ei, Grigore C. (30 de ani), a fost nevoit să privească neputincios cum se scurge viața din persoana pe care o considera iubirea vieții sale. Vineri, 9 octombrie 2020, instanța locală a pronunțat sentința împotriva inculpatei, o femeie germană pe nume Sandra H.

Andrada C., 29 de ani, decedată în parcul de distracții din Potsdam, Germania

Grigore, care după moartea iubitei lui s-a întors în orașul său natal din România, Reghin (județul Maramureș), a parcurs peste 1.000 de kilometri pentru a ajunge din nou în Germania și a fi prezent vineri la pronunțarea sentinței, scrie publicația germană Postdamer. Acesta a pornit cu mașina sa personală din țară în seara zilei de joi, iar la ora 9:00 din dimineața următoare se afla la Potsdam. Tânărul a mers apoi la tribunal pentru a afla ce pedeapsă va primi persoana considerată vinovată pentru moartea iubitei sale.

Sandra H. nu s-a prezentat la tribunal, însă, iar sentința a fost pronunțată în absența ei. Pe parcursul procesului, procurorul care s-a ocupat de caz a demonstrat că femeia germană a provocat decesul tinerei românce apăsând un buton care a pornit caruselul pe care se aflau Andrada și Grigore, care se ocupau cu verificarea barelor de siguranță. Aparatul a început să se învârtă cu forță și, deși Grigore a reușit să se țină cu putere de carusel pentru a nu fi aruncat jos, iubita lui nu a avut această forță fizică, iar trupul ei a fost izbit de pământ după circa 5 rotiri. Conaționala noastră a decedat pe loc, sub privirea îngrozită a iubitului ei, dar și cea a două copile care se aflau lângă locul unde tânăra de 29 de ani a căzut.

Locul unde Andrada și-a pierdut viața. Foto: PPN.de

Ancheta a scos apoi la iveală că Sandra H. nu s-a asigurat că nu se mai află nimeni pe carusel atunci când a apăsat acel buton și nu a auzit nici strigătele disperate ale lui Grigore care îi cerea să oprească mașinăria. Într-un final, fiul proprietarului a intervenit și a oprit caruselul, activând sistemul de urgență, dar pentru Andrada era mult prea târziu.

- Continuarea după publicitate -

Procurorul șef Harald Feles a solicitat acordarea unei pedepse de 10 luni cu suspendare pentru inculpată , iar judecătorul Jens Nimz a aprobat cererea sa. Sandra H. are posibilitatea, însă, de a contesta această decizie la Curtea de Apel, în următoarele 14 zile, pentru a mai obține o șansă ca să scape de pedeapsă.

Grigore a fost însoțit în tribunal de niște prieteni români care muncesc în Germania. Unul dintre ei, care locuiește în Potsdam, a declarat pentru Potsdamer că prietenul lor s-a întors în România imediat după accident „și este complet distrus și acum”. Andrada era marea lui iubire și erau împreună de șase ani.

DISTRIBUIE