luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Autoritățile spaniole au încredințat fetița Danei Leonte familiei concubinului spaniol care se presupune că a ucis-o

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 20 iunie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Fetița româncei Dana Leonte, care se presupune că a fost ucisă în Spania de concubinul său, Sergio Ruiz, a fost încredințată de către autoritățile spaniole familiei presupusului criminal, scrie diariosur.es.

Dana Leonte locuia de 15 ani în Spania și spunea mereu că „fetița este viața ei” fiindcă și-a dorit foarte mult un copil. Împreună cu Sergio, care avea deja un copil dintr-o relație anterioară, a reușit în cele din urmă să aducă pe lume o fetiță care s-a născut în urmă cu 1 an și jumătate, dar de mai bine de un an aceasta trăiește fără mama ei care a dispărut în data de 11 iunie a anului trecut. La sfârșitul lunii septembrie 2019, concubinul femeii românce a fost pus sub arest preventiv după ce anchetatorii au găsit mai multe dovezi care indică faptul că el ar fi ucis-o pe conaționala noastră.

Dana Leonte

În urma arestării bărbatului spaniol, judecătorul l-a decăzut pe acesta din drepturile părintești, iar fratele femeii românce, Florin Leonte, a declarat că cealaltă soră a sa își dorește să o înfieze și să o ducă în România, departe de cel care i-a ucis mama. Florin, de altfel, l-a bănuit de la bun început pe Sergio că i-ar fi făcut rău Danei și, în ciuda faptului că este vizibil afectat de dovezile care indică aproape în mod concret că sora sa nu mai este printre noi, el s-a declarat mulțumit de faptul că Ruiz va fi pedepsit în cele din urmă pentru această crimă.

Fetița a rămas însă după arest în grija fratelui lui Sergio Ruiz, în timp ce familia Danei Leonte s-a luptat în continuare pentru a obține custodia. Comisia provincială pentru măsuri de protecție a Delegației Teritoriale a Politicilor Sociale a Guvernului andaluz la Malaga a decis de curând că fetița trebuie să rămână cu fratele presupusului criminal, acordând de asemenea dreptul de a vizita micuța atât familiei paterne, cât și familiei din partea mamei.

Sergio Ruiz și Dana Leonte. Sursa foto: diariosur.es

Între timp, Garda Civilă din provincia Malaga continuă căutările pentru a găsi rămășițele trupului neînsuflețit al Danei Leonte în jurul localității Arenas. Din oasele găsite până acum nu s-a putut stabili cauza decesului care, după ce o bâtă de baseball cu urme de sânge și păr pe ea a fost găsită în apropierea locuinței celor doi concubini, se presupune că a fost provocat de o lovitură în zona capului. Anchetatorii speră că găsirea craniului va elucida cu siguranță acest mister.

DISTRIBUIE