marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Doi șoferi români de TIR anchetați pentru trafic de migranți, aveau 16 imigranți clandestini ascunși printre mărfuri

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 3 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Doi șoferi români de TIR care transportau marfă din România spre Franța sunt anchetați de Poliția de Frontieră Română (PFR) pentru trafic de migranți după ce în semiremorcile automarfarelor au fost găsiți 16 imigranți clandestini care încercau să iasă din țară.

„În data de 03.07.2020, în jurul orei 04.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român C.V., în vârstă de 40 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo şi o semiremorcă marca Krone, ambele înmatriculate în România. La aproximativ 10 minute, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român G.G., în vârstă de 37 de ani, conducând alt ansamblu rutier”, scrie PFR într-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

Conform documentelor de însoţire a mărfurilor, cei doi şoferi transportau canapele din România pentru o firmă din Franţa.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra celor două mijloace de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii primului ansamblu rutier, au fost descoperite ascunse douăsprezece persoane, iar în semiremorca celui de-al doilea autovehicul, au fost descoperite ascunse alte patru persoane”, se mai arată în comunicatul polițiștilor de frontieră.

După efectuarea verificărilor de rigoare de către polițiști s-a constatat că persoanele ascunse printre mărfuri sunt cetățeni sirieni şi afgani, cele două grupuri fiind formate din patru bărbați, o femeie şi 11 minori. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 1 an şi 16 ani.

Cei patru bărbați găsiți ascunși într-una din semiremorci.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferii români şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 16 cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se precizează în încheierea comunicatului.

Te-ar mai putea interesa:

DISTRIBUIE