fbpx
vineri, 30 septembrie 2022
Informația fără granițe


Poliția de frontieră: Teste COVID false la cetățeni români care se întorceau în țară cu autocare

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 15 martie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Peste 20 de certificate false cu rezultate PCR negative pentru SARS-CoV-2 au fost descoperite la frontiera din Arad, scrie Europa FM, conform declarației purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră, Alexandru Andrei Dincă.

Teste false erau folosite de către români care se întorceau din țările vestice ale Europei și care intenționau astfel să își reducă perioada de carantină de la 14 la 10 zile. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru fals şi uz de fals.

Persoanele care intră în România din statele de pe lista galbenă trebuie să prezinte certificatul unui test RT-PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în țară și vor fi supuse măsurii carantinei timp de 10 zile. Pentru cei care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR la SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Testul PCR negativ este obligatoriu să fie prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat actualizată la data de 14 martie o găsiți la linkul: https://www.jurnalemigrant.com/lista-tarilor-cu-risc-epidemiologic-ridicat-actualizata-la-data-de-14-martie-carantina-la-sosirea-in-romania-din-aceste-tari/

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi