miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Premierul Spaniei: Vom cere prelungirea stării de urgență

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 17 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat sâmbătă într-o conferință de presă televizată că va cere extinderea stării de urgență în această țară pentru încă o lună. Starea de urgență, decretată inițial pe 15 martie 2020 și prelungită de patru ori până acum, ar fi trebuit să scadă în noaptea de 23 spre 24 mai.

„Această prelungire va fi diferită. Estimăm că va fi ultima stare de urgență decretată. Vom cere în Congresul Deputaților să dureze o lună”, a spus Sanchez citat de ziarul El Pais.

Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus în Spania a ajuns în prezent la 277.719, această țară aflându-se pe locul 3 în lume din acest punct de vedere. Până astăzi au murit 27.650 de pacienți infectați cu coronavirus, dintre care 87 în ultimele 24 de ore.

În Spania sunt permise adunările de până la 10 persoane, iar oamenii pot circula liber în provinciile de rezidență. Barurile, restaurantele şi magazinele sunt deschise la capacitate redusă în Insulele Canare şi Baleare, în timp ce muzeele, sălile şi hotelurile au fost redeschise după mai bine de două luni. Cu toate acestea, cele mai mari orașe din Spania, Madrid și Barcelona, nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în faza unu a relaxărilor și se află în continuare în faza zero.

Te-ar mai putea interesa:

 

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE